ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


  • ΓΥΑΛΙΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 250ml

  • ΓΥΑΛΙΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 500 ml

  • ΑΣΚΟΣ 5 ΛΙΤΡΩΝ
    Ο ασκός της συσκευασίας είναι εξαιρετικης ποιότητας ,ειδικά σχεδιασμένος για αποθηευση και μεταφορά λαδιού

  • Στην έκταση που καλλιεργέιται η aloe vera υπάρχουν υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα απο τα οπόια παράγουμε βιολογικά πιστοποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε μικρή παραγωγή . Το ελαιόλαδο μας Λαμβάνεται από τον ελαιόκαρπο μόνο με μηχανικές μεθόδους ή άλλες φυσικές επεξεργασίες και ο χρόνος που μεσολαβεί από τη συγκομιδή μέχρι την έκθλιψη είναι ο συντομότερος δυνατός. Η συγκομιδή γίνεται με συνθήκες που δεν προκαλούν αλλοίωση του ελαίου και τα οποία δεν έχουν υποστεί καμία άλλη επεξεργασία πλην της πλύσης, της μετάγγισης, της φυγοκέντρισης και της διήθησης.Το ελαιόλαδο μασ κατατάσσεται στην κατηγορία:"Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο" του οποίου η οξύτητα δεν υπερβαίνει τα 0,8 g ανά 100 g (0,8%).

Τι είναι η οξύτητα;

  • Η οξύτητα είναι ένας από τους δείκτες αξιολόγησης και κατάταξης ενός ελαιολάδου. Εκφράζεται συνήθως επί τοις εκατό (π.χ. το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο έχει οξύτητες 0-1%), και αντιπροσωπεύει το ποσοστό ελεύθερων λιπαρών οξέων. Η ελεύθερη οξύτητα, εκφραζόμενη σε ελαϊκό οξύ, είναι κατά μέγιστο 1 g ανά 100 g στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Η οξύτητα οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως στον τρόπο συγκομιδής και αποθήκευσης του καρπού, το στάδιο ωρίμανσής του κ.λ.π. Η μακρόχρονη αποθήκευση του καρπού πριν από την έκθλιψη, καθώς και το στοίβαγμα του καρπού σε μεγάλους σωρούς προκαλεί σημαντική αλλοίωση της γεύσης, λόγω αύξησης της οξύτητάς του. Η αυξημένη οξύτητα δίνει μια «τσουχτερή», δυσάρεστη επίγευση στο προϊόν. Επίσης τα ελαιόλαδα με υψηλή οξύτητα αλλοιώνονται ευκολότερα και γρηγορότερα από τα άλλα.
  • Τι είναι το παρθένο ελαιόλαδο; Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα ελαιόλαδα που κυκλοφορούν και ποιες;

  • «Παρθένο ελαιόλαδο» είναι το λάδι που παραλαμβάνεται από την έκθλιψη της ελιάς μόνο με μηχανικά, φυσικά μέσα. Στη χώρα μας κυκλοφορούν πολλές μάρκες παρθένων ελαιολάδων. Διαφορές υπάρχουν στη γεύση και την ποιότητα, ανάλογα με την οξύτητά τους (τα εξαιρετικά παρθένα έχουν οξύτητα 0-1 %), την περιοχή προέλευσης, το πόσο φρέσκο είναι το λάδι, την ποικιλία της ελιάς, το πόσο ώριμος ή άγουρος ήταν ο καρπός κατά τη συλλογή του, το αν είχε προσβληθεί η ελιά από δάκο, τον τρόπο αποθήκευσης (το φως και οι υψηλές θερμοκρασίες βλάπτουν το λάδι) και άλλους παράγοντες.Όλα τα τυποποιημένα ελαιόλαδα είναι ιδιαίτερα χαμηλής οξύτητας (0-1%) γεγονός που καταδεικνύει την προσπάθεια αλλά και τον έλεγχο στην επιλογή των πρώτων υλών από πλευράς των επωνύμων προϊόντων.